Geef een hond met een verleden een toekomst!

Adoptieprocedure

Hoe adopteer ik een hond van Stichting AAI?

Mensen die overwegen een hond van Stichting AAI te adopteren, kunnen via deze internetsite foto's en karakterbeschrijvingen van nog te plaatsen honden bekijken. Als u een hond ziet waarvoor u belangstelling heeft, kunt u bij de desbetreffende hond een aanvraag indienen. Een van onze vrijwilligers zal dan contact met u opnemen. Een aantal van onze honden zit nog in het buitenland; anderen zijn al in Nederland bij een opvangadres. Aan de hand van een gesprek met een van de AAI-vrijwilligers wordt bekeken of baas en hond bij elkaar zouden kunnen passen. Soms moet er nog bepaalde informatie over een hond achterhaald worden. Als de nieuwe baas bijvoorbeeld een kat heeft, zal eerst moeten worden uitgezocht of de desbetreffende hond met katten kan opschieten. Als beide partijen denken dat de desbetreffende hond een goede keus zou kunnen zijn, laten wij de hond naar Nederland komen of -als de hond al in Nederland verblijft- kunt u de hond gaan bezoeken. De wachttijd voordat een hond vanuit het buitenland naar Nederland kan komen, varieert van enkele dagen tot meerdere weken (afhankelijk van de beschikbaarheid van een vlucht waarop een hond is toegestaan). Stichting AAI plaatst alleen honden in Nederland.

Wat zijn de kosten voor de nieuwe baas?

Stichting AAI vraagt aan de nieuwe baasjes een bijdrage in de onkostenvergoeding van 400 euro. Een uitzondering geldt voor honden vanaf 7 jaar en gehandicapte honden, dan is de vergoeding 350 euro. Het bedrag is inclusief een bijdrage van 25 euro donatie voor 1 jaar. Elk nieuw hondenbaasje is dus automatisch het eerste jaar donateur van AAI en ontvangt daarvoor ons infobulletin AAI-Magazine. Het infobulletin verschijnt 3 keer per jaar. In de onkostenvergoeding zijn verder inbegrepen de bloedtesten die in sommige (niet alle) landen nodig zijn, ontvlooien en ontwormen, vaccinaties (incl. rabiës/hondsdolheid) en  de registratiechip (de hond is gechipt en de nieuwe baas hoeft deze alleen nog maar te laten registreren op zijn naam) en het transport van het land van herkomst naar Nederland. Daarnaast zijn de meesten van de volwassen honden die AAI laat overkomen reeds onvruchtbaar gemaakt. Indien een teefje nog te jong is om gesteriliseerd te zijn ten tijde van plaatsing, dient het nieuwe baasje dit binnen een half jaar te laten doen. Stichting AAI zorgt voor goede nazorg en plaatst daarom al haar honden met een contract, waarin onder andere staat dat de hond eigendom blijft van de stichting, dat de hond niet mag worden verkocht of weggegeven (ook niet aan een asiel), dat er niet met de hond gefokt mag worden en dat het nieuwe baasje belooft goed voor de hond te zorgen. Stichting AAI eist altijd bij de start met een nieuwe hond dat een anti ontsnappingstuig gebruikt wordt. Dit is een tuig met zowel een band over de borst als over de buik en voorkomt dat de hond uit het tuig ontsnapt.

De buitenlandse honden komen over het algemeen uit, door stichting AAI gecontroleerde asielen/opvang; deze werken volgens de officiële procedures met betrekking tot het vervoer van honden vanuit het buitenland naar Nederland. Om een hond in Nederland ter adoptie te kunnen aanbieden, wordt de hond volgens een strenge procedure van AAI geplaatst. Onderzocht door een dierenarts, gevaccineerd, gechipt en getest op de daar in het buitenland voorkomende ziektes. Alle teefjes (met uitzondering van nog te jonge pups) worden onvruchtbaar gemaakt. De totale kosten die Stichting AAI kwijt is aan bovenstaande medische procedure, het vervoer naar en in het vliegtuig, hondenvoer etc. ligt per hond rond de 450 euro. 


ANBI Stichting

AAI op social media

Stichting AAI op Facebook Stichting AAI op Twitter Stichting AAI op YouTube Stichting AAI op Instagram